Автоматизовані склади металопрокату

Журнал "Світ техніки і технологій" №4/2013

Автоматизовані склади металопрокату сучасне рішення для зберігання широкої номенклатури металопрокату, його контролю та ідентифікації.

Зберігання металопрокату на машинобудівних підприємствах займає до 80 % складських площ. При цьому також значна частина і цього простору використовується не для безпосереднього зберігання, а для організації технологічних проходів або проїздів. Крім того, переміщення складованих матеріалів вимагає застосування дорогої спеціалізованої техніки або додаткового підйомного обладнання, що, насамперед, призводить до істотних тимчасових витрат при доставці металопрокату на технологічні ділянки для подальшої роботи з ним.

Логіка використання автоматизованих складів ґрунтується на зберіганні металопрокату в спеціальних лотках, які після завантаження, автоматично переміщуються в комірки складу.

При цьому досягається зовсім інший рівень культури зберігання, з цілою низкою можливостей:

- здійснювати облік залишків матеріалів, з визначенням його точного місцезнаходження (складської комірки);

- контролювати процедури оприбуткування/списання, з використанням даних контролера автоматизованого складу;

- формувати необхідну звітну документацію;

- забезпечити розмежування прав доступу до даних, використовуючи режим аутентифікації.

- створювати значні запаси сировини для виробництва в безпосередній близькості від обробного обладнання та верстатів.

Механизированный склад листового металлопроката

Представлений на фото склад для листового металопрокату (базова модель), з габаритними розмірами 6780х5200х5925 мм (д/ш/в), дає змогу зберігати в кожній касеті листовий прокат із максимальними розмірами 6000х2000 мм та вагою до 5200 кілограм. Склад налічує п'ятнадцять таких касет, відповідно загальна місткість складу становить 75 тонн.



Механизированный склад профильного металлопроката

Автоматизований склад для зберігання профільного прокату має габаритні розміри 13120х3515х5870 мм (д/ш/в). Він налічує 18 касет розміром 12450х600х240 мм. Місткість усього складу становить 54 тонни, а кожної окремої касети - 3000 кг.

В автоматизованих складах передбачено низку заходів безпеки, які не дають змогу оператору складу перевантажувати касету - для контролю заповнюваності касети встановлено датчики ваги і датчики рівня заповнення.

Панель управления

Управління автоматизованими складами здійснюється з виносного пульта, оснащеного сенсорною панеллю з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. Якщо склад розміщується поза цехом (на відкритій складській території), склад оснащується кабінкою оператора для захисту від негоди.

Система управління складом має простий і дружній інтерфейс і дає змогу будь-якому працівникові освоїти управління складом після нетривалого інструктажу.

Застосування автоматизованих складів листового і профільного металопрокату дає змогу максимально повно задіяти наявні складські ділянки на будь-якому виробництві. Крім того, в архітектуру автоматизованих складів НВФ "Техвагонмаш" від самого початку закладено принципи багатофункціональності та універсальності, що дає змогу на базі вже готових рішень створювати автоматизовані склади з досить широким спектром параметрів для задоволення запитів замовника.

Наприклад, можливе виконання складів:

- з двостороннім завантаженням,

- з можливістю зберігання штучних вантажів,

- інтегровані в загальний комплекс з установкою плазмового (або лазерного) різання.


2-storoni-.jpg dfag.jpg sklad_lista9.jpg

←  Назад