Лінія фінішної обробки труб для компанії Interpipe

Pipe_line.jpg

Науково-виробнича фірма «Техвагонмаш» спроектувала та виготовила обладнання для лінії фінішної обробки труб. Замовником обладнання є Українська промислова компанія ІНТЕРПАЙП, яка вже розпочала дослідно-промислову експлуатацію нової лінії на заводі ІНТЕРПАЙП Ніко Тьюб у Нікополі (Дніпропетровська область).
На лінії виконуються фінішне оброблення труб: знежирення, таврування, маркування, нанесення захисного покриття. Обладнання Техвагонмаш виконує операції з транспортування труб, вимірювання довжини, зважування, таврування, маркування. Операція із нанесення захисного лаку виконується в установці TubeMax UV200 виробництва німецької компанії INTEC.

Як захисний лак використовують спеціальні лакофарбові матеріали, які тверднуть під дією ультрафіолетового випромінювання. Лак на продукції з цієї лінії твердне протягом 1 секунди. На старому устаткуванні це займало до 15 хвилин.

Такий незначний час сушіння покриття значно підвищило продуктивність лінії та пред'явило вимогу щодо продуктивності до обладнання транспортної механізації, яке і виготовляє НВФ «Техвагонмаш». Фахівці НВФ «Техвагонмаш» успішно впоралися з поставленим завданням, забезпечивши безперебійну подачу труб у камеру нанесення захисного покриття.

Впровадження лінії дозволить Інтерпайп збільшити обсяг виробництва труб для експортних ринків та підвищити якість продукції.

Монтаж обладнання вже закінчено. Розпочато дослідно-промислову експлуатацію лінії, в рамках якої виробничий персонал відпрацьовує технологію нанесення покриття та підбір режимів нанесення залежно від типорозміру труби. Після виходу на проектну потужність лінія зможе обробити до 93 тис. тонн труб на рік. 







←  Назад