Порівняння технологій очищення металу

Зміст:

Опис процесу піскоструминного очищення

Опис процесу дробоструминного очищення

Опис процесу дробометного очищення

Класифікація дробометних камер

Ступені підготовки поверхні

Переваги та недоліки піскоструминної, дробоструминної та дробометної технології


Одним з основних способів підготовки поверхні (очищення та надання необхідної шорсткості) є піскоструминна, дробоструминна та дробометна обробка.

Тема відмінності технологій піскоструминної, дробоструминної та дробометної обробки досить актуальна. Підміна даних понять та термінів має місце навіть у професійному середовищі. У той самий час відмінності дуже суттєві, і зважати на них просто неможливо.

Це абсолютно різні види виробничого обладнання, у кожного з яких є свої позитивні сторони та об'єктивні недоліки.


Опис процесу піскоструминного очищення

Піскоструминне очищення має на увазі під собою очищення металу за допомогою стисненого повітря. Абразивним матеріалом у своїй виступає кварцовий пісок. До переваг піскоструминного очищення слід віднести низьку вартість обладнання. Найчастіше піскоструминне очищення застосовується в ремонтних виробництвах де не потрібна велика продуктивність.

Pesok.png

До недоліків піскоструминного очищення слід віднести величезний ризик для здоров'я працівників. Пил, що утворюється під час робіт, становить величезну небезпеку для здоров'я як оператора, так і персоналу, що знаходиться в робочій зоні і може призвести до серйозних професійних захворювань (силікоз).

На відміну від дробоструминної обробки, при піскоструминній обробці неможливо забезпечити безперервну циркуляцію абразиву. Що унеможливлює застосування піскоструминного очищення в промислових масштабах.


Опис процесу дробоструминного очищення

Дробеструминне очищення також має на увазі під собою очищення металу - за допомогою стисненого повітря. Однак як абразивний матеріал виступає дріб. Що дозволяє забезпечити замкнутий цикл циркуляції дробу. Дробеструминне очищення менш продуктивне ніж дробометне очищення, але знаходить своє застосування в разі необхідності очищення великогабаритних виробів (наприклад при очищенні залізничних вагонів, великогабаритних зварних металоконструкцій, при необхідності очищення важкодоступних ділянок. Дробеструминна обробка проводиться в спеціальних камерах. 

Shotblasting_chamber.png

1.     Робоча камера

4. Система освітлення

2.     Система дробообігу

5. Система очищення повітря

3.     Дробеструминний апарат

6. Підйомні платформи


Для обробки деталей по висоті дробоструминні камери можуть обладнатися стаціонарними або підйомними платформами. Можлива роботизація дробоструминних робіт. Як транспортні засоби для подачі виробів в камеру найчастіше використовується візки або підвісні конвеєри.


Опис процесу дробометного очищення 

Процес обробки поверхні потоком абразивного матеріалу (дробом), створюваним турбіною.

Сутність дробометної обробки полягає у впливі на поверхню, що очищається, факелом дробу. Дроб на поверхню подається розігнаною в дробометному апараті до 100 м/с. Метою дробометного очищення є очищення металу окалини, іржі, старої фарби та надання поверхні бажаної шорсткості.

До переваг дробометної обробки слід віднести:

  • Немає потреби у великих витратах стисненого повітря як у дробоструминних камерах, що забезпечує низький рівень витрати електроенергії.

  • Можливість високого ступеня автоматизації, робота людини полягає лише у завантаженні/вивантаженні оброблюваних виробів та управлінні дробометною установкою.

  • Висока якість обробки виробів

  • Висока продуктивність порівняно з дробоструминним очищенням 


Класифікація дробометних камер

На малюнку представлено компонування дробометної камери на прикладі дробометної камери для очищення листового та профільного металопрокату.

Shotblasting_chamber2.png

 1. Робоча камера   5. Дробометні апарати
 2. Елеватор  6. Вузол прибирання дробу з поверхні металопрокату
(щітка + вентилятор обдування)
 3. Сепаратор  7. Фільтрувальна установка
 4. Бункер-накопичувач  


Ступені підготовки поверхні

Якісна підготовка поверхні металевих виробів є основним чинником забезпечення максимального терміну служби захисного покриття. При будь-якому вигляді захисного покриття порушуються його захисні властивості, якщо не дотримано технології підготовки поверхні до 1-го ступеня очищення згідно з ГОСТ 9. 402-80 (SA 2 ½ SIS 055900).

Характеристики захисних фарбувальних покриттів та подібних покриттів, нанесених на сталь, багато в чому залежать від стану поверхні сталі перед фарбуванням. Основними факторами, що впливають на ці характеристики, є:

a) наявність корозії та прокатної окалини;

b) наявність забруднень на поверхні, включаючи солі, пил, олії та мастила;

c) профіль поверхні. 

Sa 1

Слабке абразивне струменеве очищення

При огляді без застосування збільшувальних приладів поверхня повинна бути вільною від масла, консистентного мастила та бруду, а також від легко відокремленої прокатної окалини, продуктів корозії, лакофарбових покриттів та сторонніх частинок.

Sa 2

Ретельне абразивне струменеве очищення

При огляді без застосування збільшувальних приладів поверхня повинна бути вільною від олії, консистентного мастила та бруду, а також від більшої частини прокатної окалини, корозії, лакофарбових покриттів та сторонніх частинок. Допускається наявність на поверхні важко відокремленої залишкової прокатної окалини

Sa 2 1/2

Надретельне абразивне струменеве очищення

При огляді без застосування збільшувальних приладів поверхня повинна бути вільною від олії, консистентного мастила та бруду, а також від прокатної окалини, корозії, лакофарбових покриттів та сторонніх частинок. Будь-які сліди очищення, що залишилися, допускаються у вигляді блідих плям, точок або смуг

Sa 3

Абразивне струменеве очищення до видимої чистої сталі

При огляді без застосування збільшувальних приладів поверхня повинна бути вільною від олії, консистентного мастила та бруду, а також від прокатної окалини, корозії, лакофарбових покриттів та сторонніх частинок. Вона має мати рівномірний металевий колір.

 


Переваги та недоліки піскоструминної, дробоструминної та дробометної технології 


 

Піскоструминне очищення

Дробеструминне очищення

Дробометне очищення

Особливості технології

Пневматичний спосіб подачі піску стисненим повітрям під тиском

Пневматичний спосіб подачі дробу стисненим повітрям під тиском

Механічна подача дробу метальними турбінами

Особливості виробів, що очищаються

Застосовується у ремонтних виробництвах (що не потребують великої продуктивності)

Великогабаритні пристрої, нестандартні вироби, вироби складної конфігурації (вагони, сільгосптехніка)

Деталі, заготівлі, виливки, поковки, труби, лиття, металопрокат

Очищення прихованих / важкодоступних порожнин всередині виробів.

Так

Так

Ні

Обмеження за масою та габаритами виробів, що очищаються.

Ні

Ні

Так

Залучення ручної праці

Обов'язково

Обов'язково (виключення: роботизоване дробоструминне очищення)

Не вимагається

Продуктивність

Низька

Низька

Висока

Безпека

Низька

Невисока

Висока

Необхідність у стислому повітрі

Висока

Висока

Низька

Ступінь автоматизації процесу

Низька

Середня

Висока

←  Назад