Автоматизовані склади стелажного типу

Журнал "Обладнання та інструмент для професіоналів" № 1 2019 р.

Зміст

Відео про роботу обладнання

Переваги автоматизованих складів стелажного типу

Індивідуальні рішення


Науково-виробнича фірма "Техвагонмаш" продовжує активно освоювати ринки далекого та ближнього зарубіжжя. Серед останніх масштабних проектів – організація під ключ виробництва на Самаркандському заводі з випуску причіпної техніки та навісного обладнання для комерційного автотранспорту. Одне із завдань, які були при цьому вирішені: проектування та виготовлення автоматизованих складів стелажного типу.

Відео про роботу обладнання





Склади стелажного типу призначені для зберігання у спеціальних осередках одиничних вантажів, розміщених на європалетах чи касетах. Максимально допустимі розміри вантажу 2500х1200х1700мм.
Склад працює в автоматичному режимі. Введення інформації про об'єкти зберігання здійснюється шляхом сканування штрих-коду або вручну.

Концепція автоматизованого складу ґрунтується на принципах універсальності та багатофункціональності. Такий підхід дозволяє адаптувати готові рішення під досить широкий спектр особливих запитів замовника, таких як двостороннє завантаження, зберігання окремих вантажів або інтеграція у виробничий процес.

Переваги автоматизованих складів стелажного типу:


1. Оптимізація простору, виражена у розумному використанні території: вертикальні склади заощаджують до 90% площі та звільняють десятки, а то й сотні квадратних метрів, для розміщення матеріалів та комплектуючих, так і для технологічних проїздів.
2. Економія часу: пошук та подача матеріалів та вузлів на виробництво виконується автоматично. Оператору не потрібно переміщатися територією складу для пошуку та доставки затребуваних виробів.
3. Надійний облік: автоматична система зберігає дані про асортимент виробів і матеріалів, їх місцезнаходження, надходження на склад та видачу в хронологічному порядку. Це дозволяє безпомилково враховувати залишки, списання та прихід, складати звітність.
4. Спрощення логістики: виключаються нераціональні переміщення матеріалів, маневрування вантажно-завантажувальної техніки між стелажами та упаковками.
5. Гарантія безпеки матеріалів: конструкція вертикального складу повністю захищає внутрішній простір від непередбачених механічних впливів, бруду або інших шкідливих факторів.
6. Захист від несанкціонованого доступу: доступ до управління складом дозволено лише авторизованим співробітникам через систему розпізнавання.
7. Безпека оператора: фізичні та фотоелектричні запобіжні бар'єри унеможливлюють найменшу небезпеку його здоров'ю під час роботи.
8. Простота використання: пульт управління має простий, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, що не вимагає оператора спеціальної підготовки.
9. Мінімізація кількості персоналу: для керування складом достатньо одного оператора.
10. Підвищення продуктивності за рахунок безперервного потоку матеріалів до технологічних ділянок та безперебійного завантаження обладнання.
11. Можливість автономної установки просто неба, поза будівлею, або в приміщенні на будь-якій вільній площі, в тому числі в безпосередній близькості від працюючого обладнання з автоматичною подачею матеріалів і вузлів зі складу прямо на установку.
12. Незалежність від кліматичних факторів: повноцінна функціональність у будь-яких погодних умовах, у тому числі за несприятливої температури.


Індивідуальні рішення


ТОВ «НВФ «Техвагонмаш» випускає автоматичні склади не лише певних типорозмірів, а й розробляє проекти з індивідуального техзавдання замовника. Залежно від поставленого завдання – реконструкція існуючого складу чи будівництво нового – у проекті враховується номенклатура виробів, умови виробництва та низка інших вихідних даних.

Організація складського господарства на належному рівні виходить сьогодні на першочергові завдання на багатьох підприємствах світу. Зберігання продукції, матеріалів та комплектуючих на автоматичних складах допоможе уникнути таких проблем, як нестача площ, ненадійність зберігання, помилки в обліку, складність переміщення.
Рішення обладнати на підприємстві автоматизований склад незаперечно далекоглядне та прогресивне, що дозволяє економити і гроші, і час, і сьогодні саме час його прийняти!


←  Назад