5 причин для придбання фарбувально-сушильної камери

Зміст

№ 1 Якість покриття

№2 Економія матеріалів, енергоресурсів

№3 Підвищення продуктивності

№4 Охорона праці та здоров'я малярів

№5 Турбота про довкілля

Висновки


Фарбувально-сушильні камери, що випускаються, НВФ "Техвагонмаш" це сучасне технологічне обладнання для попередньої підготовки та фінішного фарбування, яке широко застосовується на машинобудівних підприємствах. Нашими клієнтами є великі підприємства транспортного машинобудування, заводи з виробництва металоконструкцій, підприємства енергетичного машинобудування.
У цій статті ми хотіли б розповісти про переваги та доцільність впровадження на Вашому виробництві фарбувально-сушильної камери.

#1 Якість покриття

Внаслідок порушення технології та відсутності технологічного обладнання в процесі фарбування може виникати значний спектр дефектів лакофарбового покриття: просвічування фарби попереднього шару, поява зморшок, здуття, відшарування, розтріскування. Більшість цих дефектів можна уникнути, забарвлюючи вироби в фарбувально-сушильній камері.
Фарбувально-сушильні камери забезпечують:

  • чисте середовище, захищене від пилу, що утворюється в робочій зоні;
  • рівномірний потік повітря та відсутність турбулентності;
  • повітря, що надходить у фарбувально-сушильну камеру, проходить через набір фільтрів. Цим гарантується непопадання будь-яких частинок ззовні;
  • контроль температури фарбування дає змогу досягти оптимальних результатів з урахуванням конкретного типу фарби;
  • освітлення фарбувально-сушильних камер (800 -1000 люкс) дозволяє маляру побачити та усунути дефекти на поверхні виробу, що фарбується.

#2 Економія матеріалів, енергоресурсів

Фарбування в фарбувально-сушильних камерах дозволяє досягти значної економії у витраті лакофарбових матеріалів та енергоресурсів завдяки:

  • зменшення товщини шару фарби (у камерах забезпечується оптимальна температура та вологість);
  • однорідності шарів лакофарбових матеріалів (за рахунок оптимальної температури та постійного потоку повітря);
  • поліпшення перенесення фарби на виріб під час розпилення (нульова турбулентність та постійний повітряний потік);
  • зменшення витрат енергоресурсів (за рахунок часткового повернення вже підігрітого повітря назад до камери).
На додаток, все перераховане забезпечує високу якість покриття і гарантований термін його служби, а отже, відсутність рекламацій.

#3 Підвищення продуктивності

Фарбувально-сушильні камери дозволяють значно підвищити продуктивність праці та випускати продукцію за рахунок:

  • зниження трудомісткості за рахунок запобігання дефектам та перефарбовування (забезпечується чисте середовище без пилу);
  • зниження часу фарбування виробу за рахунок збільшення температури сушіння (забезпечується контроль температури усередині камери);
  • зниження трудомісткості (за рахунок зменшення кількості шарів покриття).

#4 Охорона праці та здоров'я малярів

Одним із найважливіших моментів у фарбувальному виробництві є охорона праці та турбота про здоров'я персоналу. Робота маляра пов'язана з небезпечними для здоров'я летючими органічними сполуками. Тож санітарними нормами передбачено вимогу організації такого виробництва в окремих приміщеннях. При цьому також встановлені жорсткі вимоги до інтенсивності повітрообміну, освітленості робочого місця, системи фільтрації тощо.
При проведенні фарбувальних робіт, у повітря викидається хмара небезпечних сполук, і щоб уникнути вдихання цих речовин, простої захисної маски, як правило, недостатньо. Завдяки постійному повітряному потоку, крім запобігання попаданню частинок пилу на оброблювану поверхню, забезпечується витяжка та очищення забрудненого повітря.
Виробництво фарбувальних робіт є пожежо- та вибухонебезпечним. Фарбувально-сушильні камери оснащуються системою пожежогасіння та системою контролю ГДК розчинників.

#5 Турбота про довкілля

Потенційні викиди в атмосферу при фарбуванні розпорошенням:

  • розчинники, що випаровуються (у вигляді летких органічних сполук) при сушінні лакофарбового покриття;
  • запахи, спричинені розчинниками;
  • токсичні сполуки в тій мірі, як токсичні розчинники, розріджувачі та очищувачі;
  • надмірне розпилення покриття.

Ефективне вловлювання летких сполук у фарбувальній камері запобігає виділенню розчинників, запахів та інших токсичних сполук.
Система фільтрації, встановлена ​​в камері фарбування, а також фільтра з активованим вугіллям знижують до прийнятного рівня викиди в атмосферу.

Висновок

Як бачите, інвестиції в фарбувально-сушильну камеру доцільні не тільки для покращення часу циклу та покращення якості покриття, але й для покращення здоров'я та турботи про навколишнє середовище. Це універсальне обладнання, яке може допомогти вам розвиватися та бути більш конкурентоспроможними на світовому ринку.

←  Назад